Interview met Linde Notmeijer

een uitgeschreven whatsapp audio gesprek

 

2015 PIT 9 oktober 2015_196Jdag Linde, mag ik je via de audio-whatsapp wat vragen stellen?

 

L Tuurlijk, Joog.

 

 

Jin wat voor situaties voel jij je op je best bij PIT?

 

L Ik voel me het beste in een duo-scène. Wanneer er voor mij een duidelijk doel is, want dan weet ik waar ik naar toe kan werken. Situaties rondom relaties en daarin de pijn en de moeilijkheid te zoeken, die vind ik makkelijk te spelen. Ik weet niet waarom, daar ben ik op m’n best.

 

 

JEn wat vind je moeilijk?

 

L Ik vind het fijn dat er bij PIT allemaal spelers zijn bij wie ik kan vertrouwen dat een scene goed gaat lopen. Groepsscènes vind ik moeilijk, want je moet hierbij zoveel keuzes maken. Wanneer pak je het podium, wanneer volg je je impulsen, of juist niBestand 12-03-16 18 04 40et ?

 

 

J Je speelt nu al vier jaar bij PIT, hoe merk je verschil tussen Linde die begon en Linde nu?

 

L Het grootste verschil is dat ik nu geloof dat ik kan spelen. Dat vertrouwen had ik in het begin helemaal niet. Ik keek tegen PIT op. Echt! Ik was een groot fan, ging vaak naar de optredens toe.  Dus toen ik aangenomen was en zelfs mee mocht ik spelen, was dat een grote stap. Ik voel nu dat PIT bij me hoort, en andersom.

 

 

J Wat vind je lastig en wat zou je nog willen leren bij PIT?

 

L Ik ben best kritisch op mezelf, en dat wil ik minder hebben. Dat belemmert bij het spelen, waar ik open en bijna onnadenkend wil zijn. Soms merk ik dat ik de kriticaster niet loslaat en dan is mijn spel niet altijd even goed.

 

 

J Hoe zorg je dat je leeg bent voor een voorstelling?

 

L Ik zorg dat ik de dag ervoor vrij ben, op een vrijdag is dat lastig, op een zaterdag gaat dat beter. Ik zorg dat ik niets gepland heb. Geen mensen zien, geen gesprekken, niets. Als ik werk heb, zorg ik dat ik uren ervoor ook niets doe, of weinig doe. Ik heb ook een warming up nodig, Marcel verzorgt die heel erg goed. En daar haal ik veel uit om lekker in mijn energie te komen. Dus van heel leeg naar volle energie werkt voor mij het beste.

 

2015 PIT 9 oktober 2015_291

JWat zou je nog bij PIT willen leren?

 

L Ik zou veel meer fysiek willen spelen. Ik ben geneigd om dingen weg te praten. Ik zou willen ontdekken wat ik fysiek allemaal kan bereiken in mijn spel en daarin steeds meer vertrouwen willen krijgen.

 

 

 

JWie van PIT zou je een dag willen zijn?

 

L Wat is dat nou weer voor een vraag? Nou goed… Voor een dag zou ik zeker weten een man willen zijn, en dan ook nog ruim 10 jaar jonger, dus dan zou ik voor Freek kiezen. Bovendien is Freek is een spring-in-het-veld én de hele dag bezig met mijn grootste passie: theater.

En als ik nóg iemand mag kiezen, dan zou ik ook heel graag met jou, Jochanan willen ruilen, alleen al om te kijken waarom je zoveel energie steekt in PIT. Waar komt toch die eeuwige drive vandaan, je doet zoveel voor PIT. Ik zou dus willen denken als Jochanan, lijkt me heel erg interessant. [is het ook, red.]

 

 

J Dank je wel, Linde, voor dit gesprek.

 

L Dank je wel, Jochanan.

 

 

 

rene schonenbergfotos: Natuurlijk door ons huisfotograaf @Rene Schonenberg