[bewerkt stuk uit 2014 door Jurriën Trappel]

Improviseren: Durf te Falen!

Durf te falen is het journalistiek memoir van schrijfster Elizabeth Day. Ze beschrijft veel faalmomenten uit haar eigen leven. In het boek gaat het veel over de kracht van improvisatie voor het menselijk brein. Het boek benadrukt ook hoe het doorbreken van regels en verwachtingen ons dagelijks leven kan verrijken.

Het Losse Karakter van Improvisatietheater

Improviseren vanuit het niets, met slechts enkele zinnen als leidraad voor de scène. Dat is wat PIT doet. Zonder regels of verwachtingen.

Een Levendige Voorstelling

Stel je voor: een volle zaal met publiek, een presentator en een handvol spelers. De presentator geeft de spelers een situatie en het spel begint. Het resultaat is een levendige en spontane voorstelling waarin alles mogelijk is.

Fouten Maken Mag

Natuurlijk verlopen niet alle scènes vlekkeloos, maar dat is juist het mooie van improvisatie. Fouten maken is toegestaan. De gouden regel binnen het improvisatietheater is dan ook: “Durf te falen”. Het is een waardevolle leerschool voor het leven waarin acceptatie van anderen, van situaties en van jezelf centraal staat.

PIT: 18 jaar Jaar van Improvisatiekunst

Al 18 jaar lang speelt Theatergroep PIT vijf keer per jaar in Theater de Lindenberg. [en soms elders, bijvoorbeeld het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam] De populariteit van improvisatietheater groeit gestaag; de afgelopen 31 voorstellingen waren steevast uitverkocht. Het publiek waardeert de luchtigheid, humor en diepgang van de voorstellingen, en prijst de spelers van PIT om hun onderlinge versterking en het hoge niveau van het spel.

Toekomstplannen van PIT

Ook aankomend seizoen zal Theatergroep PIT weer te zien zijn in Theater de Lindenberg. En ook in de theaterkerk in Bemmel. De spelers van PIT kijken ernaar uit om het publiek opnieuw een fantastische avond te bezorgen vol verrassende improvisaties en onvergetelijke momenten.

Conclusie: Durf te Verbeteren

In lijn met de woorden van Gemma Venhuizen sluit Theatergroep PIT zich aan bij de gedachte dat meer improvisatie in ons leven leidt tot meer plezier en voldoening. Want laten we eerlijk zijn, improviseren lijkt verdacht veel op verbeteren. En wie wil er nu niet een beetje meer plezier en verbetering in zijn leven?

Jurriën

Jurriën Trappel, oud-Speler bij Theatergroep PIT

PIT speelt improvisatietheater de vloer op stijn Linde