PIT paginagroot in de Gelderlander

 

improvisatietheater theatergroepPIT paginagroot gelderlander

 

Paginagroot staan we in de Gelderlander.

Een foto van ons, van toen we afgelopen oktober speelden in de Karolingenzaal in de Lindenberg.

De foto ondersteunt het artikel: ‘Koningsdrama in De Lindenberg’.

De Raad van toezicht van de Lindenberg is opgestapt, net als directeur Ilse Verburgh. En de medewerkers zouden opgelucht zijn.

 

Is het louter toeval, of lijken Antoinette en Robert links de RvT en de directeur, waarbij het personeel rechts verslagen aan de tafel zit?

Wij speelden die avond een heel andere scène, en we wisten dat er een journalist en fotograaf aanwezig waren om een artikel te schrijven over ons, als PIT. We waren allemaal dus erg verrast over de publicatie van onze foto. We wisten dat niet van te voren. Of dat zou moeten, dat weet ik niet.

Aan de ene kant voelt het onbeleefd ons te ongevraagd te plaatsten bij dit stuk, aan de andere is het wel weer publiciteit.

Enfin, oordeel zelf, of niet.

Het is al met al geen koningsdrama…. [En wel een práchtige foto van Gerard Verschooten]

 

 

 

 

 

 

 

Jochanan

 

Zie hier PIT bij

omroep Gelderland

 

 

improvisatietheater theatergroepPIT paginagroot gelderlander

 

 

 

 

 

 

Speler Freek neemt afscheid met mooie woorden.

De toekomst is ziet er zonnig uit voor Freek. Toch doet afscheid pijn. Speler Freek gaat weg. Te druk met zijn carrière. We snappen het. Maar doet pijn.

Alhier zijn afscheids-epistel:
30 april 2015 kreeg ik een mailtje dat ik auditie mocht komen doen bij PIT. Een start van ruim 2 jaar PIT waar ik heel veel plezier heb mogen beleven aan trainingen en optredens.

 

Helaas komt er een einde aan deze periode. Mijn studie theaterdocent in Arnhem wordt drukker en drukker. Naast alle lessen, stages en regies wordt mijn vaste prik op de woensdagavond bij de trainingen, steeds moeilijker te combineren met de rest van mijn agenda.

En volgend jaar wordt het alleen maar drukker, waardoor ik PIT jammer genoeg moet verlaten.

Wat ik zeker ga missen is het improviseren, het blijven zoeken, mezelf keer op keer opnieuw laten verrassen door kanten van spelers die je nog niet kende. Ook het werken met verschillende trainers, het spelen in de Lindenberg, de spanning bij het begin van de speelavond, niet wetende wat de avond gaat brengen. Bovenal ga ik de mede- PITters missen. Dank voor deze tijd: trainers, PITters en uiteraard ook het trouwe PIT-publiek.

Wij bedanken hem voor z’n inzet voor PIT en zijn waanzinnige spel. Ook met deze film.

PIT speelt voor organisatie – werkgerelateerde scènes.

blik vanaf het publiek - zie ook de prachtige nok

blik vanaf het publiek – zie ook de prachtige nok

Vrijdag 18 november mochten wij als PIT een Impro optreden verzorgen voor de gezinbegeleiders van Pluryn. Leuk, spannend en een waardevolle middag.

Het personeel had scènes geschreven en wij speelde enkeplurijnle situaties. Allemaal werk-gerelateerd met een vette knipoog.

Het werd een mooie en interactieve belevenis.

 

fullsizerender-2

 

Familie van Doornik – Drie filmpjes van TheatergroepPIT

Een familie met een grote mode-keten. Een familie met eergevoel en met geheimen. en een zwart schaap. Met aangetrouwd spul, weekendjes weg, en onderlinge spanningen… Elke week was het zinderend spannend. Franck Asselman maakt de opzet voor dit familie epos.
PIT QUIZZ

WIN 2 kaarten voor het optreden van TheatergroepPIT

Stuur je antwoord op naar prijsvraag@theatergroeppit.nl uiterlijk maandag 10 februari 2020 om 12:00 . Onder de juiste antwoorden verloten we 2 vrijkaarten voor een optreden van Theatergroep PIT, op een moment dat het je uitkomt (dit seizoen is het nog mogelijk op 14 februari, 18 april en 6 juni).
Improvisatie de vloer Nijmegen

Pitter Marcel haalt nat pak voor de liefde

Omdat ze het leuk vinden. Robert en Marcel maken filmpjes. Ten behoeve van de bekendheid van de groep. En de voorstellingen. En ze vroegen nieuwe verse frisse Pitter Rowy als gastrol. Kijk eens hoe ze de deur opent.

PIT op de KAAIJ

PIT op de KAAIJ

En dat met al dat lawaai.

Afgelopen vrijdag in de theaterwagen op de Kaaij heb ik als speler van PIT een hele mooie avond gehad. Onverwacht spannend omdat we drie voorstellingen van een half uur speelde. De laatste was een extra voorstelling vanwege de belangstelling.

Vooraf maakte we ons nog wat zorgen of we wel genoeg publiek zouden krijgen. Zeker gezien de stralende dag en de mooie avondzon. Dat bleek niet nodig te zijn.

In totaal zijn er zo’n 90 mensen binnen geweest. Samen met de bevlogen PIT spelers Freek, Dees en Jochanan konden we mooie scènes spelen.

Juist de spontaniteit van die avond en met de inbreng van het publiek en jeugdige kijkers hebben we ook ontroerende scenes kunnen spelen.

Kortom de Theaterwagen is leuk en de vorm en inbreng van het publiek levert veel op. Misschien dat wij daar als PIT in deze vorm nog eens wat mee kunnen doen.

Misschien al bij onze voorstelling op 7 oktober in de Lindeberg. Een scène uit publiek geeft een mooie dynamiek.

En dan zonder lawaai.

 

Augustus 2016

Marcel van Zanten

 

 

Hieronder een filmpje van net na de tweede voorstelling.

Familie van Doornik – Drie filmpjes van TheatergroepPIT

Een familie met een grote mode-keten. Een familie met eergevoel en met geheimen. en een zwart schaap. Met aangetrouwd spul, weekendjes weg, en onderlinge spanningen… Elke week was het zinderend spannend. Franck Asselman maakt de opzet voor dit familie epos.
PIT QUIZZ

WIN 2 kaarten voor het optreden van TheatergroepPIT

Stuur je antwoord op naar prijsvraag@theatergroeppit.nl uiterlijk maandag 10 februari 2020 om 12:00 . Onder de juiste antwoorden verloten we 2 vrijkaarten voor een optreden van Theatergroep PIT, op een moment dat het je uitkomt (dit seizoen is het nog mogelijk op 14 februari, 18 april en 6 juni).
Franck van theatergroepPIT

Speler Franck over ons Betty Asfalt optreden.

Q & A met speler Franck.   Waar ken je Betty Asfalt…

‘Toen vond ik daar twee PIT-stickers’

‘Jij speelt toch bij PIT’? ‘Hoe dóen jullie dat toch’? Bijna dagelijks word ik aangesproken over mijn spelen bij PIT. Op de markt, in de HEMA, of op het treinstation. Soms zijn er mensen die een handtekening willen, anderen willen ter plekke met me improviseren. Ik help ze van harte. Laatst was ik in de […]

Interview met Linde Notmeijer -PIT hoort bij mij, en ik hoor bij PIT-

  dag Linde, mag ik je via de audio-whatsapp wat vragen stellen?   Tuurlijk, Joog.     in wat voor situaties voel jij je op je best bij PIT?   Ik voel me het beste in een duo-scène. Wanneer er voor mij een duidelijk doel is, want dan weet ik waar ik naar toe kan […]

Verslag van een half jaar bij PIT- door Freek

Ruim een half jaar PIT Mei 2015 begon voor mij het PIT avontuur. Inmiddels ruim een half jaar later ben ik twee optredens en behoorlijk wat woensdagavondtrainingen verder. Ik kan volmondig zeggen dat ik van de improvisatievorm van theater en alles wat daarbij komt kijken ben gaan houden. Sinds twee jaar ben ik minstens vijf […]

Nieuwe PITTER Freek

Freek van Zonsbeek is sinds mei 2015 de nieuwste telg bij PIT. Je kunt hem vrijdag 09 oktober 2015 zien bij het eerste optreden. Nu alvast kan je hem leren kennen doormiddel van wat vragen.

Wat is je volledige naam?

F:

Freek van Zonsbeek

Waarom heb je auditie gedaan bij PIT ?

F:

Ik moet eerlijk opbiechten dat ik nog nooit eerder bij PIT ben gaan kijken. Ik heb afgelopen jaar gebrainstormd over een naam voor een theater stichting met medestudenten. ‘PIT’ was toen een goede optie. Alleen bestond er al een groep die PIT heette. Nu een half jaar later, mag ik daar bij horen. Helaas moesten we wel een andere naam moeten bedenken voor de stichting maar ik ben nu toch nog een PIT’ter. Hoe ik daar terecht ben gekomen is doordat ik PIT weer voorbij zag komen op Facebook. Ik las de oproep waarin gezocht werd naar een jonge man om PIT te versterken. Dit leek me een goede kans om meer te spelen. Zelf volg ik sinds een jaar de opleiding docent theater in Arnhem. Ik woon op kamers in Nijmegen dus dat kwam goed uit. Een beetje impulsief maar toch heb ik gelukkig gelijk besloten te reageren. En daar heb ik zeker geen spijt van gekregen.

Wat is je lievelingsdier.

F:

De aap.

Wat zie je als je in de spiegel kijkt, en wat vindt je ervan?

F:

Een jongen die blij is met de mensen om zich heen. Geniet van het leven. Enorm kan twijfelen over van alles en nog wat. Maar over het algemeen dik tevreden is. 

Noem een man nooit ‘schattig’, dat wil geen enkele man horen.

Hoe denk je dat anderen jou zien/ervaren? 

F:

Ik denk dat andere me zien als open, vriendelijk, tikkeltje eigenwijs en gedreven. Ik word soms zelfs schattig genoemd. Maar tip voor iedereen die dit leest: noem een man nooit ‘schattig’, dat wil geen enkele man horen. Tot zoverre mijn kleine frustratie. Ik ben uiteraard eerder stoer dan schattig.

Waar zou je met gemak 15 minuten achter elkaar over kunnen praten?

F:

Studie keuzes, zeker als ervaringsdeskundige.

Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten?

F:

Shakespeare

 

Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen?

F:

Het net houden van mijn kamer, ik kijk nu om me heen en voor me staat een tafel met vier stoelen vol met kleren. In het midden onder een berg met allemaal spullen zijn nog een paar stukjes tafelblad te zien. Ik twijfelde nog om een foto mee te sturen maar dat zal ik jullie besparen. Evenals een verdere omschrijving van hoe mijn kamer er momenteel uitziet. Ik moet er mijn bui voor hebben denk ik en dan kan ik ook wel weer even heel netjes zijn. Maar voor hoe lang is steeds maar weer de vraag.

Wat was het moeilijkste wat je ooit gedaan hebt?

F:

Uit de kast komen. Achteraf gezien nergens voor nodig geweest. Een maal eruit was het niet moeilijk.

Welk verhaal vertelt jouw familie altijd over jou?

F:

Als het over theater gaat heeft mijn moeder het vooral over een voorstelling toen ik nog jong was. Van begin tot het einde heb ik met mijn handen door mijn krullenbol zitten krabben. En dat was helaas niet omdat ik mijn lievelingsdier de aap wilde imiteren. Nee hoor, zoals mijn moeder al dacht: ‘Kleine Freek had een kop vol luizen’. Daar heeft mijn hele familie smakelijk om kunnen lachen en ik maar denken dat ik grappig was op het toneel.

  

Wat vind je theatraal interessant?

F:

Ik heb een hele tijd niets met theater gedaan. Dat paste niet bij mijn stoere karakter natuurlijk. Dus er komt dit jaar ineens heel veel nieuws op me af. Waarvan ik heel veel ook nog eens interessant vindt. Bij PIT vind ik het interessant dat niks vast staat en je constant je antennes open moet hebben en alert moet zijn op de spelinput van de ander en dus heel goed moet samenwerken. Verder ben ik ook veel bezig met fysiektheater en vind ik het interessant wat voor theatrale werking muziek/muzikaliteit kan hebben op een scene.

Freek in het echt zien? Dat kan op vrijdag 09 oktober 2015 spelenderwijs, en natuurlijk 12 juni aanstaande.

 

 

Bij PIT vind ik het interessant dat niks vast staat en je constant je antennes open moet hebben en alert moet zijn op de spelinput van de ander en dus heel goed moet samenwerken.

Om Freeks eerste PIT optreden mee te maken, reserveer hier kaartjes.

Lees hier over Loes’ downs en ups bij PIT